• Tájékoztató a Szülőföldön Magyarul oktatási-nevelési támogatásról

          • Tisztelt Szülők!

            A támogatás igénylésében FONTOS VÁLTOZÁS történt:

            A támogatás  kizárólag elektronikusan igényelhető. A kérelmeket a szülők 2024. április 3. és május 3. között nyújthatják be a www.mipont.hu honlapon.

            Először a szülőnek regisztrálnia kell a www.mipont.hu honlapon - lehet számítógépen ill. laptopon vagy okostelefonon is. (Aki már ősszel regisztrált, előbb győződjön meg róla, hogy be tud-e lépni. Ha nem, újra kell regisztrálnia.) Működő e-mail címmel kell regisztrálni, majd az e-mail fiókunkba a bounce@hirlevel.mipont.hu címről érkezik egy e-mail, ezt kinyitva kell visszaigazolni (aktiválni) a regisztrálási szándékunkat.

            Ha belépünk a mipont.hu oldalra,  akkor olyan jelszót kell megadnunk, amely tartalmaz kisbetűt, nagybetűt és számot is, és legalább 6 karakter hosszú.

            MIELŐTT gyermekünk/gyermekeink támogatási kérelmét kitöltenénk, szkenneljük be vagy fotózzuk le jól olvasható módon az alábbi dokumentumokat:

            • a gyermek/gyermekek anyakönyvi kivonatát (rodný list),
            • banki igazolást,
            • a szülő/törvényes képviselő érvényes személyi igazolványát (občiansky preukaz),

            amelyeket a szülő adatai és a gyermek személyes adatai után fel kell tölteni. A rendszer addig nem engedi elmenteni a gyermek kérvényéhez beírt adatokat, amíg fel nem töltjük hozzá a fenti dokumentumokat.

            A kérelem elektronikus benyújtását követően a rendszer automatikusan generál egy 1 oldalas adatlapot, amit ki kell nyomtatni és alá kell írni, és 5 munkanapon belül, de legkésőbb május 3-ig le kell adni a gyermek osztályfőnökének.

            Részletes tájékoztató ITT:   Tájékoztató (PDF)

            OKTATÓVIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=9Fh2X4435RU