• 1. és 4. hely a Szép Magyar Beszéd kassai országos döntőjében

          • 2022. április 21-én került sor Kassán a Szép Magyar Beszéd országos döntőjére. Iskolánkból ketten: Bohák Enikő és Szegedi Attila ötödikes tanulók jutottak a döntőbe.

            Már az előző napon, szerdán útnak indultunk Kassára. Ekkor volt az eligazítás és az elszállásolás.

            Másnap délelőtt került sor magára a döntőre. A verseny 3 fordulós volt. Először a magukkal hozott szövegeket olvasták fel a versenyzők. Ezt követően az ott kapott, ismeretlen szöveget kellett felolvasniuk. Végül 5 fogalmazási téma közül kellett egyet kiválasztaniuk, és rövid felkészülés után élőszóban, fejből elmondani a fogalmazásukat. A versenyzők egymás alkotásait nem hallhatták. Mindkét tanulónk ugyanazt a témát választotta: Családommal összezárva. Arról kellett mesélniük, hogy az elmúlt két évben a világjárvány miatt hogyan változott meg az ő és családjuk élete. Mindketten kitűnően, de egészen más megközelítésből fejtették ki a témát.

            A bírálóbizottság délutáni értékelésen elmondta, hogy a verseny magas színvonalon folyt, és emiatt nem lesz könnyű dolguk lesz a sorrend felállításában.

            Az eredményhirdetésre pénteken, ünnepélyes keretek között került sor. Végül óriási volt az örömünk: Szegedi Attila az 1., Bohák Enikő pedig a 4. helyezést érte el.

            Tanulóinkat ezután még egy rövid városnézés várta.

            Mindkettőjüknek gratulálunk, és hasonlóan kimagasló, további sikereket kívánunk a jövőben is!

          • Két arany és 3 ezüst a Petőfi-Tompa vers- és prózamondóversenyen

          • 2022. április 8-án tartották meg Gellén a Petőfi-Tompa országos Seregszemle vers és prózamondóink járási fordulóját. Iskolánkat 5 tanuló képviselte. Domsi Antónia harmadikos, Bohák Enikő és Szegedi Attila ötödikes és Holubiczky Richard hatodikos tanulók a helyszínen élőben szerepeltek. Bohák Boglárka második osztályos tanuló betegség miatt nem tudott személyesen részt venni a versenyen, de a zsűri hozzájárult, hogy videón keresztül mondhassa el a versét.

            Domsi Antónia és Holubiczky Richard aranysávos, a többi tanulónk pedig ezüstsávos besorolást nyert.

            Minden tanulónknak gratulálunk! A továbbjutó aranysávosainknak sok sikert kívánunk a galántai kerületi fordulón!