• Nagymagyari győztese lett a 2022-es Katedra Irodalomverseny I. Kategóriájának!

          • A Katedra Irodalomverseny I. kategóriájának országos döntőjére 2022. június 7-én, kedden került sor. A versenynek új szervezőjének, a Katedra Polgári Társulásnak köszönhetően a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara adott otthont.

            A négyfordulós verseny lezárását követően húsz 5-6. osztályos tanulók alkotta csapat kapott meghívót a nyitrai döntőre. Az ünnepélyes megnyitót követően 10:15-től kezdetét vette a vetélkedő, amelyen hat feladatsort oldottak meg a tanulók. A kérdések Szabó Borbála János vitéz-kód című művéhez kapcsolódtak. A döntő két fordulóból állt, ahol a tanulók szövegértési játékos feladatokat oldottak meg. A magas pontszámok bizonyították a diákok kiváló felkészültségét.

            Az eredményhirdetést megelőzően egy jó hangulatú író-olvasó találkozóra került sor Benyovszky Mánya Ágnes írónővel, az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola tanárával, akivel Brutovszky Gabriella, a Katedra folyóirat szerkesztője és a verseny egyik háttérszervezője beszélgetett.

            A verseny győztese a Nagymagyari Alapiskola Vérfarkasok elnevezésű Bohák Enikő és Holubiczky Richard Bohák Csaba által felkészített párosa lett. A verseny ajándékcsomagjait a Rákóczi Szövetség, a Magyar Könyvfórum, a Jókai Színház és a SIK Polgári Társulás biztosította.

            Enikőnek és Ricsinek gratulálunk, és további sok sikert a jövőben!

          • Töricsapatunk 5. lett az országos döntőben!

          • A Katedra Történelemverseny országos döntője a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Pedagógiai Kara épületében zajlott 2022. június 7-én. Mivel a döntőben (legfeljebb) csak 3 fős csapatok szerepelhettek, ezért iskolánkat Marczel Norbert 6.-os, Seregi Róbert 7.-es és Marczel Péter 8. B osztályos tanulók képviselték. Csiba Donát póttagként és „szurkolóként” kísérte el őket a versenyre.

            Nagymagyar nevű csapatunk a levelezőfordulóban szerzett hetedik helyen javítva, nagy csatában az 5. helyet szerezte meg.

            Gratulálunk, fiúk, és további sok sikert a jövőben!