• Mind a két irodalomcsapatunk bejutott az országos döntőbe

          • Két korcsoportban zajlottak a Katedra irodalomverseny levelezőfordulói.

            Az 5-6. osztályos korcsoportban a Vérfarkasok nevű csapatunk 2 tagja, Bohák Enikő és Holubiczky Richard a kb. 140 fős mezőnyben a 3. helyen végeztek, és ezzel bejutottak az országos döntőbe.

            A 7-9. osztályosok korcsoportjában a Hóvirágok, vagyis Deák Regina és Mucska Emma 9. osztályos tanulók a szintén kb. 140 fős mezőnyben a 9. helyet szerezték meg, és ezzel ők is bejutottak az országos döntőbe.

            Az I. kategória csapatai Szabó Borbála izgalmas, fordulatokban gazdag művét, A János vitéz-kódot olvashatták négy fordulón, vagyis négy hónapon át. Az írónő ötletes, egyedi stílusban fésülte össze a János vitéz eredetijét a jelenkori diákok kalandjaival.

            A II. kategória (7-9. osztály) diákjai egy fiatal kortárs írótól, Frank Mártontól olvashatták a Páratlanok című trilógia első részét, A világ peremént. Az ifjúsági regény főszereplői 13 éves tanulók, akiket elraboltak, és utána sok kalandban volt részük. A II. kategória döntősei a versenyen író-olvasó találkozó keretében személyesen is találkozhatnak ill. személyesen is elbeszélgethetnek  majd a mű szerzőjével, Frank Mártonnal.

            Mindkét csapat tagjainak gratulálunk, az országos döntőhöz pedig jó felkészülést, sok sikert kívánunk!

             

          • Bécsi diadal – 1. és 2. hely, sikeres részvétel

          • A hétvégén folytatódott iskolánk diákjainak sikersorozata. Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetsége 2022. május 14-én rendezte meg a 25.  Verőfény szavalóversenyt a Kárpát-medence határon túli magyar - általános és középiskolás - tanulóinak részére. A versenynek a Bécsi Magyar Iskola, a Collegium Hungaricum adott otthont. Ausztriai magyarokon kívül részt vettek a versenyben Erdélyből, Vajdaságból és Felvidékről érkezett diákok is. Iskolánkat a 2. osztályos Bohák Boglárka, az 5. osztályos Bohák Enikő és a 6. osztályos Holubiczky Richard képviselte.

            A tanulók 3 korcsoportba voltak besorolva. Boglárka az 1. és 2. osztályosok korcsoportjában versenyzett, és szerezte meg az 1. helyet.

            A legnépesebb, legtöbb évfolyamot magában foglaló korcsoportban az alapiskolák felső tagozatosai és a középiskolások voltak besorolva. Ebben a korcsoportban szerepelt Enikő és Ricsi is. Enikő a 2. helyet szerezte meg, Ricsi pedig a sikeres versmondásért vehetett át oklevelet.

            Mindhárom tanulónknak gratulálunk, és a továbbiakban is sok sikert kívánunk!

          • Két ezüst a galántai területi döntőben

          • 2022. május 3-án rendezték meg a Petőfi-Tompa Országos Seregszemle elnevezésű vers- és prózamondóverseny területi döntőjét Galántán. Iskolánkat a 3. osztályos Domsi Antónia és a hatodikos Holubiczky Richard képviselte. Mindketten – más-más korcsoportban - verssel szerepeltek, és egyaránt ezüstsávos besorolást nyertek.

            Mindkettőjüknek szívből gratulálunk, és a további versenyekhez is sok sikert kívánunk!